Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu

Potřebujete poradit?

18.07.2021
Komentáře (0)

Ledová káva nebo Frappé

Milujete kávu, ale někdy je takové teplo, že na horké espresso chuť nemáte? Nebo máte chuť na něco dobrého, ale klasický dort nebo zmrzlina to není?  Ideální na horké dny je ledová káva, Frappé, Affogato nebo třeba cold brew.

Ledová káva zaručeně osvěží, můžete si ji vytvořit i místo něčeho sladkého, se zmrzlinou, s ledovou tříští, s mlékem nebo bez- variantu si najde každý!

Frappé

Frappé vzniklo v polovině minulého století v Řecku a kdo jezdíte do Řecka na dovolenou, víte, že tam nikde nesmí chybět. Recept je velmi jednoduchý a přípravu zvládnete hravě za pár minut. 

Do šejkru nebo sklenice dejte 2 čajové lžičky instantní kávy. Přidejte cukr podle chuti, zcela bez něj se vám pěna nevyšlehá. Přidejte cca 8 lžic studené vody, šejkrujte 30 vteřin a nebo použijte malý ruční šlehač nebo šlehač na mléko až vznikne hustá pěna a nápoj vám nabyde. Dle chuti můžete přidat i studené mléko nebo dolít vodou. Do servírovací sklenice připravte ledové kostky nebo tříšť a přelijte připraveným Frappé.  Pokud je vás doma více, nebo máte zahradní party u bazénu doporučujeme připravit porci pro všechny a donést ji v termokonvici.

Affogato

Affogato je spíše dezert, ale zato naprosto jedinečný. Kopeček nebo dva kvalitní především vanilkové zmrzliny je tzv. utopen (význam italského affogato) ve velmi silném espressu. Přelít jej můžete likérem a servírovat byste jej měli ve vychlazené sklenici. Chcete tímto skvělým dezertem potěšit někoho blízkého? Servírujte do termonádoby a tak ji donesete i za město!

Cold brew

Neboli káva, která je louhovaná ve studené vodě. Cold brew je mnohem jemnější a méně kyselá než ostatní varianty ledových káv. V lednici vám vydrží i týden. Zhruba 90 g hrubě namleté kávy je pro přípravu 1 litru kávy cold brew. Buď nalejte třeba do zavařovací sklenice nebo ideálním pomocníkem je French Press. Mletou kávu přelejte studenou vodou a po 16 - 24 hodinách přefiltrujte. Pak už můžete popíjet kávu, kterou si můžete ozvláštnit plátkem pomeranče - skvělá kombinace!

Ledová káva

Klasická ledová káva se dělá z teplého espressa, které zchladíte ledem nebo mlékem. Ale ledová káva může být jakákoliv varianta, která vás napadne - vždy budete potřebovat dostatek ledu, studenou vodu nebo mléko, jinak se fantazii meze nekladou. Můžete použít jako základ cappuccino, latté, espresso, turka s kakaem nebo instantní kávu.

Doladit můžete vanilkovým cukrem, karamelem, skořicí  nebo třeba malinovým sirupem.

No a pokud si ji nesete na zahradu, do práce nebo do auta - ideální je použít termohrnek nebo termoláhev, aby byla dlouho studená!

Tak která bude ta vaše oblíbená?

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Platební brána ComGate
© 2020 Termonádobí.cz, všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz